Frygten for succes

Frygten for succes

Tænk hvis du faktisk lykkes med det du prøver på!

Er der noget mere fantastisk end det at have gang i et projekt som er udfordrende, spændende og lidt skræmmende. Et hvor dine evner bliver sat i spil, og hvor du faktisk skal vise, hvem du er, og hvad du kan. Et hvor du stiller dig frem foran andre, og bliver synlig.

Det hele er lidt skræmmende, for hvad hvis du faktisk lykkes?

Hvad vil konsekvensen blive? Hvad vil andre tænke, og hvad vil det betyde for dit forhold til dem?

 

Det at lykkes kan være den største rus af glæde, lykke og stolthed, men det kan faktisk også være så skræmmende, at vi ender med  at sabotere det for os selv, så vi ikke lykkes.

 

Det lyder vanvittigt, at noget man faktisk gerne vil, er noget man selv ødelægger, men sådan kan det ende. Ikke nødvendigvis bevidst men ikke desto mindre.

Det kan være noget som decideret går galt, men det kan også være, chancer man ikke tager.

 

Jeg kender det godt. Det, at frygten for hvad der vil ske, hvis det lykkes, kan være så overvældende, at jeg trækker mig på forhånd. Ikke giver mig selv chancen. Og gud hvor jeg hader det, når muligheden så er forpasset.

Jeg har prøvet det rigtig mange gange, og gider det ikke mere. I dag overvejer jeg det. Mærker skrækken, og hvis lysten er den rigtige, tager jeg chancen.

Springer ud på dybt vand.

 

Hvad gør du. Bliver du i din comfort zone. Bliver i det sikre. Eller udfordrer du dig selv til at turde. Til at komme ud på gyngende grund. Til at udvikle dig, ved at gribe chancen.